Υλικά
-
1 συσκευασία (400ml) κρέμα καρύδας
-
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
Περίπου 1 κούπα πούδρα αμυγδάλουεναλλακτικά χρησιμοποιήστε τριμμένη φρυγανιά
-
1-2 κ.σ. (και επιπλέον για επικάλυψη) φουντούκιαμπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, χοντροκομμένους και καβουρντισμένους
-
Φλούδες σοκολάτας
-
Φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα
Οδηγίες
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
• Τοποθετούμε τη σοκολατένια κρέμα αφού κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
• Βγάζουμε τη σοκολατένια κρέμα από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μέρη και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς κατά βούληση είτε ξεχωριστά είτε μαζί.
• Προσθέτουμε και την πούδρα αμυγδάλου ή την τριμμένη φρυγανιά τόση ώστε να μπορούμε να πλάθουμε μπαλάκια.
• Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τυλίγουμε σε φλούδες σοκολάτας, φιλέ αμυγδάλου ή ξηρούς καρπούς.
• Φυλάσσονται στο ψυγείο.