Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
Ξύσμα από 2 λεμόνια
-
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
-
1 κουτάκι υγρή σόδα
-
(ή λιμοντσέλο) Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
-
Για το σιρόπι
-
1-2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
-
1-2 κ. σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ. σ. λιμοντσέλο
-
Για την κρέμα λεμονιού
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
1 λίτρο έτοιμος (ή φρεσκοστυμμένος με 1 μέρος χυμό και 2 μέρη νερό) χυμός λεμόνι
-
3/4 κούπας κορν φλάουρ
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το νερό και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παραπάνω μείγμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
• Προσθέτουμε τη σόδα, τη βανίλια ή το λιμοντσέλο και την φαρίνα κοσκινισμένη.
• Ανακατεύουμε με το σύρμα όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη (το καθένα είναι περίπου 3 κουτάλες)
• Παίρνουμε το στεφάνι από μια φόρμα αντικολλητική για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 εκ. και το βάζουμε σε λαδόκολλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα σε αυτό το μέγεθος.
• Τοποθετούμε το ένα κομμάτι λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το μισό από το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20-30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό. Αφήνουμε το πρώτο παντεσπάνι να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το άλλο.
Για το σιρόπι
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δοκιμάζουμε για το αν θέλουμε άλλη ζάχαρη.
Για την κρέμα λεμονιού
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2/3 από το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
• Στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλάουερ.
• Μόλις βράσει το προηγούμενο μείγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ.
• Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
• Την αφήνουμε να κρυώσει. Θα χρειαστεί να την ανακατέψουμε πάλι με το σύρμα μόλις κρυώσει.
Σύνθεση
• Βγάζουμε τις λαδόκολλες από το κάτω μέρος στα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Σε μια πιατέλα τοποθετούμε λωρίδες από λαδόκολλα περιμετρικά ώστε να μην λερωθεί.
• Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στην βάση της πιατέλας πάνω στις λαδόκολλες. Προσοχή βάζουμε από πάνω τη μεριά που είχε τη λαδόκολλα ώστε να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι.
• Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το μισό από το σιρόπι.
• Προσθέτουμε και απλώνουμε μια στρώση κρέμα (το 1/3 της συνολικής ποσότητας)
• Συνεχίζουμε με το άλλο παντεσπάνι που το ραντίζουμε όμοια με το σιρόπι.
• Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλάγια αν το επιθυμούμε.
Καλή μας όρεξη!!