Υλικά
-
2 & 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 κούπες Αλάτι
-
1 κούπα νερό
-
Μπαχαρικά για διακόσμηση (γαρύφαλλα, πιπέρι, κόλιανδρο, ηλιόσπορο κ.α.)
Οδηγίες
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΙΧΟΥ (ΔΗΛ. ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ…)
• Βάζουμε όλα τα υλικά για σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
• Πλάθουμε την Κυρά Σαρακοστή με το ζυμάρι φτιάχνοντας το σώμα, τη φούστα, το πρόσωπο, τα πόδια της, τη διακοσμούμε κατά βούληση και τη βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150º C για περίπου 1 ώρα. Μας ενδιαφέρει να στεγνώσει και όχι να ψηθεί.
(Visited 551 times, 1 visits today)