Υλικά
-
1/2 κιλό φασόλια
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
5 μεγάλα κρεμμύδια
-
5 μέτρια καρότα
-
1 πιπεριά Φλωρίνης
-
300 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
1 λίτρο νερό
-
1/2 ματσάκι σέλινο
-
3 φύλλα δάφνης
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
1 κ. σ. πελτέ
-
Τσίλι (προαιρετικά)
-
1 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
- Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν.
- Στη χύτρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια και το σέλινο χοντροκομμένο.
- Προσθέτουμε και τους μουλιασμένους γίγαντες.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, την πάπρικα, την ζάχαρη, τον πελτέ διαλυμένο σε νερό και το τσίλι. Το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος για να μη σφίξει τα φασόλια μας και δε βράσουν.
- Τέλος προσθέτουμε τόσο καυτό νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει ικανοποιητικά.
- Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά από το σημείο βρασμού της χύτρας ή 25 λεπτά χωρίς χύτρα.
- Μόλις ανοίξουμε τη χύτρα προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και λεμόνι και σερβίρουμε.
(Visited 447 times, 1 visits today)