Υλικά
-
Για την κρέμα
-
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
2 κούπες νερό
-
2 κούπες γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
3 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
-
1/2 κούπα επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
Για το σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
1 ξυλάκι Κανέλα
-
2 γαρύφαλλα
-
Φλούδα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά τη μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
- Αλείφουμε με τη φυτική μαργαρίνη ένα πυρέξ και τοποθετούμε τα μισά φύλλα προσπαθώντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά ενώ τα βουτυρώνουμε ένα ένα.
- Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω το υπόλοιπα φύλλα. Τόσο στα πάνω όσο και στα κάτω φύλλα ένα από τα φύλλα το βάζουμε τσαλακωμένο ώστε να δημιουργήσουμε κενό και να ψηθεί καλύτερα.
- Ραντίζουμε το γαλακτομπούρεκο με νερό και με τη φυτική μαργαρίνη που μας έχει περισσέψει.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180º C για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το γαλακτομπούρεκο.
- Μόλις το βγάλουμε και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 2-3 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
(Visited 13.821 times, 1 visits today)