Υλικά
-
2 κούπες ελαιόλαδο
-
1 & 3/4 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα μπύρα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
2 κ. σ. κακάο
-
1 κιλό & λίγο παραπάνω αλεύρι γ.ο.χ.
-
Σουσάμι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μπύρα, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε σε όλο το μείγμα το κακάο ή το παραλείπουμε και τελείως.
- Προσθέτουμε και στα δύο μείγματα και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε κουλουράκια που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
-
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μεγέθη και σχήματα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30 λεπτά.
(Visited 6.622 times, 1 visits today)