Υλικά
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κ. γλ. Κανέλα
-
1/2 κ. γλ. Γαρύφαλλο
-
1 κ. σ. κονιάκ
-
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
-
1 κ. γλ. σόδα
-
Περίπου 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
Σουσάμι (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό μανταρινιού και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε κουλουράκια που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Όσο πιο έντονο χρυσαφί χρώμα αποκτήσουν τόσο πιο τραγανά γίνονται.
(Visited 1.622 times, 1 visits today)