Υλικά
-
3 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.και 2 κ.σ. επιπλέον για "αλευροβουτύρωμα" του πυρέξ
-
3/4 φλ.τσ. κακάο
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 φλ.τσ. νερό
-
2 φλ.τσ. ζάχαρη
-
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
-
2 κ.σ. ξύδι
-
2 βανίλιες
-
1 κ.γλ. σόδα
-
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
Φυτική μαργαρίνη για "αλευροβουτύρωμα" του πυρέξ
-
2 κουβερτούρες (125 γρ. η καθεμία)Σύνολο 250 γρ.
-
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
-
1 βανίλια
Οδηγίες
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε “αλευροβουτυρομένο” πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.
- Για το γλάσο
Προσθέτουμε τα υλικά σε μπεν μαρί και όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα το ρίχνουμε στη σοκολατόπιτα με το που τη βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε σε κομμάτια για να το απορροφήσει καλύτερα.
Απολαμβάνεται καλύτερα μετά απο περίπου 2 ώρες που έχει απορροφήσει το γλάσο.
(Visited 44.278 times, 4 visits today)