Υλικά
-
Για τη βάση της τάρτας
-
2 συσκευασίες Oreo με γεύση φράουλα
-
3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
-
2-3 κ.σ. Έτοιμο σιρόπι φράουλας
-
Για την κρέμα
-
1 συσκευασία (400 γρ.) κρέμα καρύδας
-
2-3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
-
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
Για το γαρνίρισμα
-
1 συσκευασία topping ζαχαροπλαστικής φράουλα ή μαρμέλαδα φράουλα ή σάλτσα φράουλας
Οδηγίες
Για τη βάση της τάρτας
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.
• Λιώνουμε τη φυτική μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα.
• Παίρνουμε το στεφάνι από μια φόρμα αντικολλητική για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 εκ. και το βάζουμε σε λαδόκολλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε αυτό το μέγεθος.
• Τοποθετούμε τη λαδόκολλα στη φόρμα και στρώνουμε το μείγμα.
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
Για την κρέμα
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
•Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαρμελάδα.
• Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σύνθεση τάρτας
• Περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας τη βάση και απλώνουμε την κρέμα
• Τοποθετούμε την τάρτα στη συντήρηση του ψυγείου για 1-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί..
• Γαρνίρουμε με τη σάλτσα φράουλας και απολαμβάνουμε…