Υλικά
-
100 γρ. ταραμάς λευκός
-
200 γρ. ψωμί
-
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
150 ml σπορέλαιο (αν δε νηστεύετε χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο)
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
-
1 κ. γλ. Πάπρικα καπνιστή
-
Πιπέρι
-
1 πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. σπορέλαιο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό.
- Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, το ψωμί και τον ταραμά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι καθώς και το σπορέλαιο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι.
(Visited 348 times, 1 visits today)