Υλικά
-
7-8 ώριμα κόκκινα μήλα
-
Χυμό από 1/2 λεμόνι
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
Κανέλα
-
Γαρύφαλλο
-
1 συσκευασία κόκκινη φαρίνα500 γρ.
-
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
-
1 κούπα κόκκινο κρασί
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
Επιπλέον φαρίνα και επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα της φόρμας
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες
- Βάζουμε τα μήλα μαζί με το λεμόνι και τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ανοικτό χρυσαφί χρώμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη κανέλα το γαρύφαλλο, τις σταφίδες και τα τριμμένα καρύδια
- Κατεβάζουμε τα μήλα από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα κοσκινισμένη με τη βανίλια και τα ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Προσθέτουμε και το μείγμα των μήλων
- Ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα σε “αλευρωβουτυρωμένη” φόρμα για κέικ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180º C για περίπου 40΄ ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
(Visited 623 times, 1 visits today)