Υλικά
-
1 & 1/4 κούπας φαρίνα
-
1 & 1/2 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
-
1 κ. σ. ταχίνι με μέλι
-
1 κ. γλ. Αλάτι
-
(άσπρο) Σουσάμι για πασπάλισμα
-
(για πασπάλισμα, προαιρετικά) Σπόροι chia
-
Νερό για το μούλιασμα των σπόρων
Οδηγίες
• Βάζουμε τους σπόρους chia σε νερό και τους αφήνουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να βγάλουν την κολλώδη ουσία τους.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το υγρή σόδα και το ταχίνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
• Προσθέτουμε το αλάτι και τα δύο άλευρα σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή που να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
• Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
• Τοποθετούμε μια αλευρωμένη λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας. Βάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τη βοήθεια των δακτύλων μας και αλευριού και της δίνουμε το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.
• Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους νοτισμένους σπόρους chia.
• Περιμένουμε για περίπου 20 λεπτά να ξαναφουσκώσει οι λαγάνα μας.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 15-20 λεπτά.