Υλικά
-
Περίπου μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
-
1 συσκευασία νωπή μαγιά
-
1 & 1/3 κούπα χλιαρό νερό
-
Αλάτι
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με μια κουταλιά αλεύρι.
- Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε.
- Προσθέτουμε τη μισή κούπα νερό και με έναν αυγοδάρτη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Μόλις έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια μικρές φουσκαλίτσες είναι έτοιμο για χρήση.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον νερό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.
- Πλάθουμε το ψωμί σε σχήμα της αρεσκείας μας.
- Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 598 times, 1 visits today)