0 0
  • Share
  • 1.689 Θεάσεις
  • Like 3
  • 2,5 ώρες
  • Μερίδες: 10
  • Μέτρια
  • Περίπου 5,5€

Χορτόπιτα στριφτή

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το φύλλο

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

Για το φύλλο

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.
  • Μόλις την βγάλουμε από το ψυγείο την ανοίγουμε σε σχήμα όσο το δυνατόν πιο σε κύκλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  • Την αλείφουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο κέντρο ένα μπολ.
  • Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού την χαράζουμε ακτινωτά (βλέπε φωτογραφία).
  • Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και ξανανοίγουμε το φύλλο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Με τον τρόπο αυτό η πίτα μας θα γίνει πολύ τραγανή.

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα χόρτα σε πολύ μικρά κομμάτια μεγέθους περίπου 2 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τον δυόσμο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε λίγα λίγα τα χόρτα, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και τα στύβουμε με τα χέρια μας. Ο όγκος σχεδόν θα υποδιπλασιαστεί.
  • Μόλις τελειώσουμε με όλα τα χόρτα τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσουν.
  • Μόλις έχουν στραγγίσει προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη σκόνη σκόρδου.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη. Λογικά δε θα χρειαστεί άλλο αλάτι.
  • Τα ανακατεύουμε όσο πιο καλά μπορούμε ώστε να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα διάστασης 50×10 εκ. περίπου.
  • Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε γέμιση κατά μήκος και στη μέση.
  • Το κλείνουμε κατά μήκος με τα χέρια μας δημιουργώντας ένα γεμιστό “μακαρόνι”.
  • Το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα δημιουργώντας έναν κοχλία.
  • Τοποθετούμε την πίτα μας στο φούρνο όσο πιο ψηλά γίνεται (για να την ξεροψήσει ο αέρας από κάτω) και τα ψήνουμε στους 180º C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ώρα μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 1.689 times, 1 visits today)

Βήματα:

1
OK

Άνοιγμα φύλλων

2
OK

Δημιουργία "κοχλία"

3
OK

Πριν το ψήσιμο

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή νηστίσιμη | συνταγή
προηγούμενο
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή νηστίσιμη
Μουσακάς νηστίσιμος - συνταγή
επόμενο
Μουσακάς νηστίσιμος
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή νηστίσιμη | συνταγή
προηγούμενο
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή νηστίσιμη
Μουσακάς νηστίσιμος - συνταγή
επόμενο
Μουσακάς νηστίσιμος

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here