Υλικά
-
1 κούπα φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά (καρότα, φασολάκια, αρακάς, καλαμπόκι)
-
2 μέτριες πατάτες
-
Μισό ώριμο αβοκάντο
-
1/2 - 3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Μοσχοκάρυδο
-
Κάρυ
Οδηγίες
• Σε δύο κατσαρόλες βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά και τις πατάτες.
• Μόλις βράσουν τα λαχανικά τα σουρώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
• Με τη βοήθεια του multi πολτοποιούμε τις πατάτες και το αβοκάντο.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα, τα υπόλοιπα λαχανικά ολόκληρα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπέικιν.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα. Επειδή δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο υδαρές είναι το μείγμα προσθέτουμε τόση φαρίνα ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που η υφή του να είναι λίγο πιο σφικτή από αυτή του κλασσικού κέικ.
• Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
• Το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.