Υλικά
-
1 κόκκινη φαρίνα500 γρ.
-
1 & 1/2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
-
3 κ.σ. κακάο
-
3 κ.σ. κονιάκ
-
3/4 κούπας σπορέλαιο
-
1 κουτάκι υγρή σόδα
-
Για το γλάσσο
-
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. κακάο
-
1-2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
-
Τρούφα για πασπάλισμα
Οδηγίες
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη σόδα.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη φαρίνα κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε μια “αλευρωβουτυρωμένη” φόρμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 45-50΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
• Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
• Ετοιμάζουμε το γλάσσο και περιχύνουμε το κέικ. Διακοσμούμε με τις τρούφες.
(Visited 2.531 times, 1 visits today)
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
1 και 1/2 ζαχαρη τί? Φλιτζανια τσαγιου, κουπες? Ευχαριστώ
Καλημέρα σας.
Κούπες