0 0
  • Share
  • 401 Θεάσεις
  • Like
  • 1,5 ώρα
  • Μερίδες: 4
  • Εύκολη
  • Περίπου 3,5€
Χοχλιοί με κολοκύθια

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
1/2 κιλό χοχλιοί
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
1 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 λίτρο νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή

Χοχλιοί με κολοκύθια

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Share

Καθαρισμός χοχλιών

  • Αγοράζουμε τους χοχλιούς σακασμένους δηλ. φαγωμένους. Αυτοί είναι οι κλειστοί χοχλιοί που μαζεύονται την άνοιξη. Αν τους μαζέψουμε εμείς το χειμώνα πρέπει να τους σακάσουμε. Δηλαδή να τους ρίξουμε αλεύρι να φάνε να αποβάλλουν τις τοξίνες απο τα χόρτα που έχουν φάει ελεύθεροι.
  • Τους σακασμένους χοχλιούς τους βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέτουμε αρκετό νερό και αλάτι ώστε να τους σκεπάζει και το βάζουμε στη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τους αφήνουμε να  βράσουν. Προσοχή φουσκώνουν και υπάρχει κίνδυνος να ξεχειλίσει η κατσαρόλα.
  • Μόλις βράσουν για περίπου 5 λεπτά τους κατεβάζουμε από τη φωτιά και τους βάζουμε κάτω από καθαρό τρεχούμενο νερό.
  • Ελέγχουμε αν έχουν βγει από το καβούκι τους. Αυτό το κάνουμε γιατί αν υπάρχει κάποιος ψόφιος θα μας χαλάσει το φαγητό. Αν κάποιοι δεν έχουν βγει τους τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και αν δεν κουνηθούν τους πετάμε.
  • Τους τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να καθαρίσουν. Τους ελέγχουμε λίγους λίγους για τυχόν ακαθαρσίες και αν έχουν τους καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι.
  • Τους πλένουμε πολλές φορές μέχρι να βεβαιωθούμε ότι είναι τελείως καθαροί.
  • Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι για μαγείρεμα.
 

Μαγείρεμα

  • Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και περιμένουμε να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε και τους καθαρισμένους χοχλιούς και τους κάνουμε δυο τρεις βόλτες.
  • Προσθέτουμε τισ πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τα κολοκυθάκια χαραγμένα.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Οι χοχλιοί γενικώς θέλουν πολύ αλάτι.
  • Προσθέτουμε και το νερό καυτό και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Αν χρειαστεί κι άλλο νερό το προσθέτουμε πάντα καυτό.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο σε περίπου 30 λεπτά.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.
(Visited 401 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Σπανακόρυζο - συνταγή
προηγούμενο
Σπανακόρυζο
Χταπόδι γιουβέτσι | συνταγή
επόμενο
Χταπόδι γιουβέτσι
Σπανακόρυζο - συνταγή
προηγούμενο
Σπανακόρυζο
Χταπόδι γιουβέτσι | συνταγή
επόμενο
Χταπόδι γιουβέτσι

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here