Υλικά
-
2 φλ. τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 κ. σ. κορν φλάουρ
-
1 και 3/4 φλ. τσ. χλιαρό νερό
-
1 φακελάκι ξερή μαγιά
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 και 1/2 κ. σ. ζάχαρη
-
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
-
μέλι
-
Κανέλα
-
Τριμμένο καρύδι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε έναν πηκτό χυλό
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
- Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ρίχνουμε στο ζεστό λάδι μικρά κομμάτια ζύμης
- Για να γίνουν στρογγυλοί οι λουκουμάδες γεμίζουμε το μισό κουταλάκι με ζύμη
- Μόλις γίνουν ροδοκόκκινοι από τη μια μεριά (χρειάζονται περίπου 1-2 λεπτά), τους γυρίζουμε από την άλλη
- Σερβίρονται ζεστοί με μέλι, κανέλλα και τριμμένο καρύδι σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
(Visited 420 times, 1 visits today)