Υλικά
-
1,5-2 κιλά κόκκινη κολοκύθα
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2 κούπες & επιπλέον ποσότητα για πασπάλισμα καρύδα τριμμένη
Οδηγίες
• Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε σκέπασμα καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1,5-2 ώρες. Πρέπει η κολοκύθα μας να τρυπιέται χωρίς καμιά δυσκολία.
• Με τη βοήθεια ενός κουταλιού μεταφέρουμε την ψίχα της κολοκύθας σε μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ο πουρές μας είναι έτοιμος. Χρειαζόμαστε 1 κούπα από τον πουρέ.
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τον πουρέ, τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
• Πλάθουμε τα τρουφάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Καλή μας απόλαυση!!!