Υλικά
-
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1/2 κούπα ελαφρώς ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι
-
2 & 1/2 κούπες χλιαρό νερό
-
2/3 κούπας ζάχαρη
-
Κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες για τη γέμιση
-
(εναλλακτικά της σοκολάτας) Μαρμελάδα για τη γέμιση
-
Οδηγίες
- Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή κι άλλο αλεύρι.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος 1 και 1/2 μπουνιά και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ενός μαχαιριού δημιουργούμε ένα ζυμαρένιο κύκλο.
- Το χωρίζουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη του καθενός από 1/3 κ.γλ. μαρμελάδα ή σοκολάτα και διπλώνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 1.018 times, 1 visits today)