Υλικά
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 & 1/2 κούπα Σταφίδες και τριμμένα καρύδια
-
φυτική μαργαρίνη & επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
-
Κανέλα
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά.
- Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με τη κανέλλα και το σησάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
(Visited 5.054 times, 1 visits today)