Υλικά
-
100 γρ. ταραμάς λευκός
-
400 γρ. ψωμί
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
150 ml ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. τσ. φαρίνα & επιπλέον για το πασπάλισμα
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
-
1 κ. γλ. Πάπρικα καπνιστή
-
ψιλοκομμένα (3) φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Άνηθος
-
Δυόσμος
-
μαϊντανός
-
Πιπέρι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ψωμί και τον ταραμά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι καθώς και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα και προσπαθούμε να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη φαρίνα.
- Πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας και τους πανάρουμε με τη φαρίνα.
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
(Visited 503 times, 1 visits today)