Υλικά
-
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
1 & 1/2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
-
1 φύλλο νηστίσιμη σφολιάτα
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κούπα νερό
-
Μία φλούδα από λεμόνι
Οδηγίες
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά τη μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
- Αλείφουμε με τη φυτική μαργαρίνη τους κώνους κορνέ.
- Κόβουμε τη νηστίσιμη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2-3 εκ. και τυλίγουμε περιμετρικά τους κώνους. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο για να φτιάξουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις το βγάλουμε και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβουν να το απορροφήσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε την κρέμα.
- Γαρνίρουμε με τα κερασάκια.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μέλι να πάρουν μία βράση.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
(Visited 2.461 times, 1 visits today)