Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 ποτήρι γάλα σόγιας
-
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Θυμάρι
-
Για τη σάλτσα
-
1/2 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
2 κ. σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ρίγανη
-
Για τη γέμιση
-
Μερικά (κομμένα σε ροδέλες) ντοματίνια
-
ελιές χωρίς κουκούτσι
-
1 (μεγάλο και κομμένο σε ροδέλες) κρεμμύδι
-
(κομμένη σε ροδέλες) πράσινη πιπεριά
-
Καλαμπόκι (προαιρετικά)
-
Μανιτάρια
-
Άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας
-
(για πασπάλισμα, προαιρετικά) Φυτικό τυρί
-
(για πασπάλισμα) Ρίγανη
-
(για πασπάλισμα) ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για τη ζύμη
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σύνθεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Παίρνουμε ένα κομμάτι από το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος μπουνιάς και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα.
• Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
• Το τυλίγουμε σε ρολό, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.
• Μόλις σφίξει αρκετά με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε ρολάκια.
• Τα αλείφουμε με επιπλεόν σάλτσα και τα πασπλίζουμε με το φυτικό τυρί.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω.