Υλικά
-
1/2 κιλό δροσερά (φρέσκα ή κατεψυγμένα) φασολάκια
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
300 ml βραστό νερό
-
1/2 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε τα φασολάκια το χυμό ντομάτας, το νερό, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και τα αφήνουμε να ψηθούν. Χρειάζεται 10 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε τη χύτρα ή 20 λεπτά χωρίς τη χύτρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
(Visited 1.144 times, 1 visits today)