Υλικά
-
1/2 κιλό κατεψυγμένος ή φρέσκος) αρακάς
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
300 ml βραστό νερό
-
1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
-
4-5 μέτρια καρότα
-
Άνηθος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί
- Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε τον αρακά, το χυμό ντομάτας, το νερό, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 30′ χωρίς χύτρα ή 10′ με χύτρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
(Visited 1.130 times, 1 visits today)